Posted by & filed under Uncategorized.

Pod sloganom Zasvetli do zvezda, prošle nedelje, tačnije 15. aprila, počelo je još jedno Pozorište Zvezdarište. Ali za neke od nas – dizajnere, ilustratore, organizatore i ostale kreativce, počelo je još u januaru. Ilustrovanje materijala za ovaj festival posao je koji već neko vreme priželjkujem. Zato sam se jako obradovala kada sam od dizajnerke Olivere Batajić Sretenović dobila email sa pitanjem da li sam upoznata sa projektom Zvezdarište 🙂 Na prvom radnom sastanku saznale smo da je tema ovogodišnjeg festivala Svetlost. Vrlo zanimljivo je da smo Olivera i ja u isto vreme došle do gotovo identične ideje – da glavni lik naše priče bude SVITAC! Ova slatka, neupadljiva bubica pravo je čudo. Simbol je unutrašnje lepote, kreativnosti, novih ideja…Roj svitaca u prirodi liči na veseli iskričavi ples, milion malih skakutavih zvezdica… Bile smo jako srećne što je ceo Zvezdarištanski tim, na čelu sa direktorkom Vesnom Petrović Urošević, bio oduševljen našom idejom! A onda smo se bacile na posao – ja ilustracije i pozadine, Olivera slova za slogan i dizajn. Zujale smo i svetlele tako dobra dva meseca. Kada je i katlog bio izdizajniran, timu se pridružila Tanja, koja je ovu važnu knjižicu pripremila da bude cakum pakum za štampu. U par navrata u pomoć nam je priskočio Andrej. On je nekakvom magijom uvećavao svice i zvezdice bez da se i jedan piksel zamuti! U nastavku slede rešenja za bilborde, plakate, roll up, city light…

A evo i kako naši zvezdarski drugari izgledaju po gradu! Fotke koje slede napravljene su u komšiluku, na potezu Vukov spomenik – Cvetkova pijaca. Neki od njih vole i tramvaje, linije 7 i 14. Lično sam u trku uslikala ove na sedmici. Ali kako saznajem viđeni su i kako se vozaju autobuskim linijama 31, 65 i 95.

Ovu fotku ispod ukrala sam sa Pozorište Zvezdarište fun pagea na facebooku. Kako su samo slatki ovi svici 🙂

Na gore pomenutom fun pageu pogledajte i ostale fotke. Znam da ćete lajkovati sve od reda! A posle toga skoknite hitro na Oliverin blog, tamo vas čeka kompletna priča o dizajniranju festivalskog materijala. Uživajte!

7 Responses to “Pozorište Zvezdarište – Zasvetli do zvezda”

  1. Maja

    Hvala Bojana! Nije ovde sav materijal prikazan. Bile su i majice, i torbe, i mnooogo toga još.

    Hvala Jelo! Svitac je stvarno čarobna buba!

    Hvala tebi Olivera 🙂 Ovo mi je jedna od najomiljenijih saradnji ikad!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *