Ah ribizle!

Verovatno ste čuli za časopis Symposion. To je vrlo poseban, književno likovni časopis. Izlazi periodično, odlično je osmišljen i po formi i po sadržaju, kao neka slikovnica, samo za velike. U svakom izdanju Symposion okuplja pisce i vizuelne umetnike raznih vrsta, uglavnom strip autore, ilustratore, dizajnere. Urednik časopisa Attila Sirbik se pobrinuo da i u najnovijem broju napravi dobre kombinacije pisaca i ilustratora. Meni je tako u inbox dojezdila priča zanimljivog naslova – Ah ribizle, koju je napisala Oršolja Benčik (Orsolya Bencsik). Po motivima te mračne i, na momente, krvave priče, uradila sam strip ili, bolje rečeno, iilustrovanu priču sa elementima stripa. Istina, pokušavajući da izbegnem mrak, otišla sam u drugu krajnost. Ali tako vam je to, ne može se protiv sebe :-)

Sve četiri table, izvolite pogledajte ovde, na strani sa stripovima. Inače, novi broj Symposiona izlazi u septembru i verovatno će moći da se kupi na Salonu stripa u Beogradu.

5 Responses to “Ah ribizle!”
 1. Teodora says:

  Majo!
  bas razmisljam da si ti izmedju Zuzane Halupove i Fride Kalo :)))))) Mnogo mi se svidjaju tvoji radovi, bas bih volela da imam tvoj rad za zidu :))))
  Tea

 2. Maja says:

  Hvala Teodora! Obozavam i Fridu Kalo i Zuzanu Halupovu, ovo je stvarno veliki koompliment :-)

 3. muha says:

  Majo!
  bas razmisljam da si ti izmedju Pionira Damijana i Pionira Mileta
  I majo morachu da skinem tvoj rad sa zida, jer moram okrechit :)

 4. Dusan says:

  Divno Majo Majstorice!

 5. Maja says:

  @Muha > pa valja ponekad i okreciti! srecan rad i neka se sve blista :-)

  @Dusan > hvala puno dragi kolega :-)

Leave a Reply